CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 31 July 2011

Anak tudung berjambul sebenarnya haram!

 Yeke??hee..mula aku pown terkejut ngn statement ni..sebab aku xtao pown yang trend tudung pkai anak yang bersanggul tu sebenarnya haram..maybe ade yang dah tao tapi mungkin ramai jugak yang xtao pasal hukum ni...tazkirah lak sekejap ek sempena bulan ramadhan yang mulia ni..nak jugak ucapkan kat semua semoga jadikan bulan ini sebaik mungkin..

ehem2..so pas ni pada sesiapa yang da bace entri ni jgn lak buat xtao je..hee..lagi satu bukan ank tudung bersanggul je xbleyh tp rambut sendiri pown xleyh tocang tinggi...sebab rsenye gaya begini mungkin dapat menarik perhatian ramai so sebab itu lah islam melarang..kalu da tetarik tu ape pn boleh jadi...betul x??

  sume ni baru kejap tadi je tao..bonda yang bgtao..almaklumla die sgt rajin pergi ke majlis ilmu ni...so balik2 je die crite...hee..aku lak malas ckit tp rajin la jugak ngemas..hii..nak jugak..ok lah sampai sini je kowt..len kali kalu ade idea i will come out wif new post ok...selamat menyambut ramadhan al-mubarak..assalamualaikum..

18 comments:

nurdani said...

masih ada yang berfesyen menampakkan sanggul unta. harap mereka tahu

YopDaJebon said...

iu lah..harap2 mereka tahu n ubah cara berpakaian cmtu...

Ain said...

rasanyer dah masuk paper dah pun isu tudung bersanggul ni.tapi nampaknye macam takdee kesan :/

Cik Ca'ah said...

yup,betul tu. kalau kita buat sanggul tinggi2,nampak macam nk menonjolkan diri, menarik perhatian lelaki.

Afiq Din said...

rmi je yg buat lgi...

difficult easy. said...

betul. memang haram sebenarnya. hmm. nasib baik tak penah terfikir pun nk pakai. :P

Lan Bingka said...

bukan lawa pun pakai macam bonggol unta tu..

Cik Bell said...

sekali pandang nampak cantik dan kemas..tapi mcm tu la org barat memanipulasikan fesyen islam utk sesatkan umat Islam.Kita lak layn je fesyen tu..Actually artis pun memainkan peranan dalam hal nie sbb depa ikon..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

oh baru choki taw .


thanks ya :)

cik pha said...

manusia sekarang semakin hari semakin pelik dalam berpakaian..berpeseyen boleh tp jgnlah menampak ape y speatoot ditutup

Miss S.F.S said...

perempuan sekarang nak cantik , tapi mmg x boleh pakai tudung cenggini huhuhu

Izzaty Ishak said...

Bonggol tinggi = bonggol unta = haram :O

mrs.radaishah said...

itu lah..so harap2 la dibukakkan hati2 mereka...t jgn nasi jadi bubur sudah..di sana ti cam unta la korang yang masih degil..huuuu

Diary oF Mine said...

nsb baik x pernah tfikir nk pakai ank tudung bjambul itu... :P thanks infooo... :)

anamizu said...

hemm dah mcm trend plak skang..
siap ade jual anak tdung sanggul palsu pulak lagi..hemm

Far8 budak baik said...

kn kn..=)

Azie Azman said...

rasanya ramai yang dah tahu..
tapi still pakai jugak..kan?

Lynn said...

yups..betul tu..^_^

Post a Comment